Menü Bezárás

Színesedik a Puszta kollekció

Idén lesz tíz éve, hogy létrejött a MISIJA DESIGN. Az akkor megfogalmazott márkafilozófia szerint: „Időtálló, minőségi dizájn megteremtésére törekszünk, és olyan tárgyakat készítünk, amiket mi magunk is szívesen adunk ajándékba.” Ennyi idő után kijelenthető, hogy mindez sikerült. A számtalan kihívás ellenére - vagy éppen ezért – mindig képesek voltunk a megújulásra.

Kerámia és beton állatfiguráink a klasszikus dísz- és ajándéktárgy toposzát öntik kortárs formába. Így kegfrissebb kollekciónk is, mely a szürkemarha, puli és racka trióval - közismert magyar sztereotípiákat gondol újra. A tavaly nagy sikerrel debütált PUSZTA KOLLEKCIÓ a beton után idén végre kerámia változatban is elkészült.

Tervezésénél a rólunk, magyarokról alkotott kép újragondolása motivált. Olyan módon szerettem volna ezt megvalósítani, ami vonzó képet közvetít a külföldi turisták számára, és mi is magunkénak érezzük. A formák kialakításánál a hortobágyi kilenclyukú híd, az állati csontok és a belőlük készült népi faragványok, valamint Gorka Géza ikonikus kerámiaállatai inspiráltak, a folyamatról rövid videó is készült.

A témaválasztást az is befolyásolta, hogy szobrászként előszeretettel alapozok az ellentétekre, legyen szó anyagválasztásról, kompozícióról, vagy motívumok kereséséről.  Ezért most sem féltem a legelkoptatottabb közhelyekhez nyúlni, ugyanakkor olyan témát keresni, ami a Misija Design arculatába is illeszkedik.

Puszta kollekció

A PUSZTA KOLLEKCIÓ gyártásához három különböző anyagot és technológiát használtunk (beton, alacsony- és magastüzű kerámia), ezek mindegyike más-más karaktert képvisel. Az anyagokkal való kísérletezés nemcsak a művészi kíváncsiságot szolgálja, hanem a sokéves tapasztalatok szerint a vásárlók igényeivel is találkozik.

A MISIJA színes kerámiafiguráit 2014 óta az Összefogás az Egyenlő Esélyekért Nkft., fogyatékkal élő emberek bevonásával. Jelen kollekciónál az élénk alapszínek (sárga, piros, kék) mellett döntöttünk, mely friss, feltűnő karaktert ad a Puszta kollekciónak. A beton semleges felülete az ellenpont, az anyagválasztás itt a formákra helyezi a hangsúlyt, a gyártásban pedig Molnár Ádámmal (MOHA design) dolgozunk együtt. A kollekciót az AlmadiART műhelyben gyártott magastüzű kerámiák teszik teljessé, Tomay Kata iparművész egyedileg kikísérletezett rusztikus, földszínű mázaival.

További bejegyzések