Menü Bezárás

Ezerszínű fa

EZERSZÍNŰ FA címmel rendezett kiállítást a Fabunio - Magyar Bútor és Faipari Szövetség, amin egy hinta-kecske képviselte a Misiját.. A tárlatot két helyszínen is bemutatták, 2022 decemberében Budapesten a Fise Galériában, 2023 őszén pedig Pécsett a Nádor Galériában. Koós Daniella írt erről cikket a Magyar Iparművészet folyóirat számára:

"Farkas-Pap Éva képzőművész Misija márkája szintén elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. A márka főként kerámiatárgyairól ismert, azonban a művész a Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíj keretein belül nagyobb méretű, faanyagú fejlesztőjáték szoborral is kísérletezett. A szobrászművész rétegelt lemezből klasszikus fafaragással készült hintaállatai képzőművészeti értéket képviselnek, egyben kisgyermekek fejlesztőjátékaként szolgálnak, szélesebb felhasználói kör számára ergonomikusak, így hosszú távon, akár több generáción át értéket képviselnek. A létrejött figurák esztétikáját az egyedi formavilágon túl az alapanyag megmunkálásából fakadó organikus mintázat teszi még különlegesebbé."
A kecske formája már ismerős lehet, bár az itt bemutatott prototípustól és két további, kisebb méretű hintakecskétől eltekintve egyelőre csak a beton változat került gyártásba. Évről-évre elgondolkodunk egy fából vagy rétegelt lemezből készült kollekción, nagyon összetett kérdés, keressük a lehetőségeket. Az ilyen alkalmak, mint ez a kiállítás mindig új lendületet adnak, és talán valóban érdemes lenne ezzel még foglalkozni.
Az album fotóit Simon Zsuzsanna készítette.

További bejegyzések