Hogyan kezdődött a Misija Design története?

Szobrászként végeztem a Képzőművészeti Egyetemen, egyáltalán nem terveztem egy saját márka felépítését, egyszerűen csak így alakult. Először ajándékba készítettem fából egy cicát, ami annyira megtetszett, hogy más anyagból is megcsináltam a figurát. Kipróbáltam kerámiából, betonból, aztán más állatok következtek, az első évben megszületett a csacsi, az elefánt, a nyuszi, és később még több állattal bővült a kollekció.

Honnan jött az elnevezés?

Az anyukám családnevének egy kicsit módosított változata. Véletlenül megegyezik egy szláv nyelveken használatos szóval, amelynek jelentése misszió, küldetés.

Különlesek a formák, de az előállítás folyamata sem mindennapi. Hogy alakult a kapcsolatod a Segítő Vásárlás kezdeményezéssel?

Mivel egyre több figura készült, már sem idővel, sem műhelykapacitással nem bírtam egymagam a gyártást. Ekkor találtam rá a Segítő Vásárlásra. A szervezet megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, és Designrandi elnevezésű eseményüket azért találták ki, hogy a szociális cégeket összehozzák alkotóművészekkel, tervezőkkel.