Menü Bezárás

A Misija és a Segítő Vásárlás

A bejegyzést 2015-ben írtam. Időközben jónéhány dolog változott, így most 2024-ben frissítettem a dőlt betűs részekkel.

Tavaly decemberben volt egy éves a Misija, és 2015 is jól indul. Mostantól a kerámiafigurákat a csömöri Összefogás az Egyenlő Esélyekért Nonprofit Kft. gyártja. A múlt héten vittem el hozzájuk a gipszmagokat (az öntéshez készített 1:1-es modellt hívjuk így), egyeztettünk, beszélgettünk, elosztottuk a feladatokat, ha tehát minden a terv szerint megy,  február végére elkészülhet az első közös kollekció. Így a már teljes joggal lehetünk részesei a Segítő Vásárlás programnak. 2020-ban a koronavírus járvány alatt sajnos megszűnt, illetve pontosabb úgy fogalmazni, hogy bizonytalan időre felfüggesztette működését a Segítő Vásárlás program. Ezzel együtt mi az SV védjegy szellemében továbbra is fogyatékkal élő emberek bevonásával készítjük a kerámiatárgyaink túlnyomó részét. 

Weisz Fanni Misija nyulakkal, fotó Segítő Vásárlás

Az előzményekről az akkor még blogspot oldalunkon írtam sokat, de a Design Randi volt az a fordulópont, ami segített masszívabb alapokra tenni a Misiját. Erről az Octogon cikke ad egy korrekt összefoglalót. Most (2014 újra) végre kézbe vehettem az elkészült darabokat. Meg kell mondjam, új dimenziók nyíltam meg.

Eljött az a pont, hogy maximálisan a tervezésre koncentrálhatok, a kivitelezést pedig olyan szakemberekre bízhatom, akik ehhez nálam sokkal jobban értenek, és ebben az Összefogás tökéletes partner! Talán nem tudjátok, de eddig a kockás papíros skiccektől kezdve, az öntőforma kivitelezésén keresztül a dobozok hajtogatásáig mindent én csináltam, és ideje volt ezen változtatni. (2024-es frissítés: ha tudtam volna, hogy mennyi minden van még ezen kívül! De az biztos, hogy ha 2014-ben, tehát tíz évvel ezelőtt a gyártást nem szervezem ki, akkor a Misija mostanra csak egy szép emlék lenne.)

A Misija kerámia "részlegét" mostanáig négy zsebszobor-típus képviseli, az eltérő méretezés miatt összesen hétféle változatban, lesz hát dolga az Összefogás csapatának! A Nyúl két méretben készül, a legrégebbi ismerős, az ős-Misija és címerállat Macska (akarom mondani Macskák, mert háromféle van belőle, S, M, és L) továbbra is társaság oszlopos tagja, mellette pedig a Szamár, és az új kedvenc, az Elefánt is kapható lesz. A régi lelőhelyek továbbra is működnek és hát nemsokára a webáruház is.

Hála a munkamegosztásnak, újult erővel állhatok neki a tervezésnek, de ehhez a ti segítségeteket is kérni fogom. Nemsokára mutatok vázlatokat az új figurákról, és rajtatok múlik, hogy melyik valósuljon meg! Minél több véleményt ismerek meg, annál jobb, vigyétek a hírt, minden megosztás segít!

Köszönöm!

További bejegyzések