A B O U T

MISIJA DESIGN

/hungarian below/

The Misija Design has been producing ceramic and concrete animal figurines since 2013. The first animal sculptures were made of wood and ply-wood. The unique character and easily recognisable shapes are developed and formed by the mortises used during shaping.

The brand is designed by sculptor Éva Farkas-Pap. Handcrafted by disabled people in social workshops. The ceramic figures handcrafted  by the workshop of „Together for Equal Opportunities Nonprofit Ltd.” in Csömör, Hungary. The concrete objects made by Palota-15 Nonprofit Ltd. in Budapest. The brand since 2014 is a trademark of Shop to Help.

#socialdesign #shoptohelp #sustainablehungary

fb/insta @misijadesignMisija szoborsimotató


A Misija Design ötlete régóta formálódott bennem, a célom a volt, hogy letisztult, minimalista és szerethető formákat tervezzek, valami olyat, amit öröm kézbe venni.

A prototípusok csak 2013 decemberében készültek el, a gyártás pedig 2014 végén indult, egy csömöri cég, az Összefogás az Egyenlő Esélyekért NonprofitKft. közreműködésével. Az együttműködés egy hazánkban úttörőnek számító kezdeményezésnek köszönhető. 2014 nyarán a Salva Vita Alapítvány és a Magnet Bank művészeket és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő nonprofit szervezeteket hívott össze az első Design Randira, melyről itt a blogon is több bejegyzés szól (Design Randi, kiállítás, katalógus). Az eltelt három évben termékek sora készült el, célunk pedig, hogy a közös munkát a hosszútávon is folytatni tudjuk, ezért arra törekszünk, hogy zsebszobrainkat minél többen megismerjék és megszeressék.

 
Zsebszobrok

Galéria // Gallery
Általában a formához keresem az anyagot, ez szobrász voltomnak tudható be, mint ahogy a No. 1. Misija-macska elkészítésének története is. Ami körülbelül így zajlott: végy egy darab fát, azt nagyold le flexszel, majd a jószág sziluettjét kialakítandó, a megfelelő helyeken fúrd ki, végül nincs más hátra csak némi finomítás. Ez tehát a Misija eredettörténete dióhéjban, azóta pedig számos anyaggal kísérleteztem. Jellemzően kerámia öntőmasszával, de készült már zsebszobor üvegből, sőt betonból is, és nem hagyhatom ki a kedvencemet a rétegelt lemezt sem. Utóbbi különösen nagyobb formákhoz kiváló (Hintaállat, Közös ló, és más szobrok).


Mi a Misija?

A márkanév az anyai felmenőim családnevét magába foglalva született: Sija - Misija. Ritka név, találgattuk sokat az eredetét, vannak legendáink is, de biztosat senki sem tud. Bár engem nem így hívnak, mindig is szerettem volna a Sija nevet, meglett. Később amikor beírtam a keresőbe, van-e, használják-e máshol, meglepődtem a több ezernyi találaton, mígnem leesett, hogy a legtöbb szláv nyelven ez a betűsor missziót jelent. Megnyugodtam tehát: maradhat a név, tudok együtt élni ezzel a jelentéssel.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése