MISIJA DESIGN

Misija szoborsimotató


A Misija Design ötlete régóta formálódott bennem, a célom a volt, hogy letisztult, minimalista és szerethető formákat tervezzek, valami olyat, amit öröm kézbe venni.

A prototípusok csak 2013 decemberében készültek el, a gyártás pedig 2014 végén indult, egy csömöri cég, az Összefogás az Egyenlő Esélyekért NonprofitKft. közreműködésével. Az együttműködés egy hazánkban úttörőnek számító kezdeményezésnek köszönhető. 2014 nyarán a Salva Vita Alapítvány és a Magnet Bank művészeket és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő nonprofit szervezeteket hívott össze az első Design Randira, melyről itt a blogon is több bejegyzés szól (Design Randi, kiállítás, katalógus). Az eltelt három évben termékek sora készült el, célunk pedig, hogy a közös munkát a hosszútávon is folytatni tudjuk, ezért arra törekszünk, hogy zsebszobrainkat minél többen megismerjék és megszeressék.

 
Zsebszobrok

Galéria // Gallery
Általában a formához keresem az anyagot, ez szobrász voltomnak tudható be, mint ahogy a No. 1. Misija-macska elkészítésének története is. Ami körülbelül így zajlott: végy egy darab fát, azt nagyold le flexszel, majd a jószág sziluettjét kialakítandó, a megfelelő helyeken fúrd ki, végül nincs más hátra csak némi finomítás. Ez tehát a Misija eredettörténete dióhéjban, azóta pedig számos anyaggal kísérleteztem. Jellemzően kerámia öntőmasszával, de készült már zsebszobor üvegből, sőt betonból is, és nem hagyhatom ki a kedvencemet a rétegelt lemezt sem. Utóbbi különösen nagyobb formákhoz kiváló (Hintaállat, Közös ló, és más szobrok).


Mi a Misija?

A márkanév az anyai felmenőim családnevét magába foglalva született: Sija - Misija. Ritka név, találgattuk sokat az eredetét, vannak legendáink is, de biztosat senki sem tud. Bár engem nem így hívnak, mindig is szerettem volna a Sija nevet, meglett. Később amikor beírtam a keresőbe, van-e, használják-e máshol, meglepődtem a több ezernyi találaton, mígnem leesett, hogy a legtöbb szláv nyelven ez a betűsor missziót jelent. Megnyugodtam tehát: maradhat a név, tudok együtt élni ezzel a jelentéssel.
About Misija Design

Misija is a brand founded in 2013 which includes unique, hand crafted wooden toys as well as small ceramic and concrete objects. The first animal sculptures were made of wood and ply-wood. The unique character and easily recognisable shapes are developed and formed by the mortises used during shaping. In case of this product line it is not only the look, but the sense of touch is also substantial. In case of the toys art and design is just as important as usability itself.

The brand is designed by sculptor Eva Pap Farkas , she is the creator of wooden toys too. Ceramics objects are made by a company employing workers with reduced work capacity: the Together for Equal Opportunities Nonprofit Ltd. in Csömör, Hungary.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése