2017. október 9., hétfő

Design Hét Győr és más őszi események

Ma arra ébredtem, hogy elképesztően hálás vagyok azért, hogy sikerült, hogy megcsináltuk. Pénteken indult a Design Hét, és ez még csak a kezdet, a következő napok, hetek tele lesznek ilyen bejelentésekkel. Rengeteg munkánk van benne, nincsenek rá szavak, de megérte. Megpróbálom összefoglalni....többszöri nekifutásra... Címszavakban.

Pénteki megnyitón tömeg, nem hittük volna, pedig megtettünk érte mindent. Leírhatatlan! Köszönjük, hogy eljöttetek. Fáradtak vagyunk, két összefüggő mondat is nehéz (egy is). De nagyon jó. A főszervező Nagy Zsuzsa fantasztikus munkát végzett, és a többiek,

 a kiállítók is:

Kodolányi Gábor, designer; Hefter Bruno, üvegművész; Mile-Tóth Judit, ékszertervező; Farkas-Pap Éva, szobrász; Balogh Petra, divattervező; Jakus Tamás, formatervező; Csermák Zsuzska, grafikus; Meixner Etelka, szilikát tervezőművész; Nagy Sarolta, ékszertervező; Farkas Vajk, üvegművész; Gyebnár Hajnalka, textiltervező; Fehér József, designer
Előtte hetekig készülődés, és hátra van még egy pesti kiállítás, és Szentendre, a Szobrászbiennáléval, meg némi Misija újdonság az őszre.

Összefoglalva az elmúlt másfél hónap:

-  szeptember 13.
   FISE 35 Jubileumi kiállítás - Misija hintaállatok és gyerekbútorok
   Finissage ma, október 9-én.

- szeptember 20/október 4.
  Kozma Lajos ösztöndíj, féléves beszámoló, a témám: Szülőszék
  Kifejtős rész képekkel ITT, videó ITT. (Életem első videója)

Design Hét Győr megnyitó ünnepség pénteken, október 6-án!
  Misija kerámiák és betonok

- Új lelőhely nyílt: október 8-tól a Requiem Fleur-ben is kaphatók a Misiják.És ami még előttünk van:

Fenntartható Design kiállítás, Design Hét Budapest
  Misija kerámiák és más szépségek a tudatosság és a fenntarthatóság jegyében.
  Megnyitó október 12-én

- Szobrászbiennale, Szentendre, Művészetmalom
  Mert néha ilyesmik is készülnek: Átmenet V-VI.

Nagyjából ennyi.
Azért voltak pillanatok. Amikor megrendelem a futárt hétfőre, és csak reménykedni tudok, hogy lesz időm befejezni a küldendő tárgyakat hétvégén. (Lett.)

Amikor percekig tétovázom, hogy a legfontosabb teendők közül melyik a legsürgősebb. Ezt többnyire a majdnem egyéves gyerekem megoldja.

Amikor már épp feladnám, de a rengeteg befektetett munka, a belém vetett bizalom miatt nem teszem mégsem. Mert mondjuk tartozom ennyivel magamnak is? Talán.

Amikor...

Jó volna ott lenni személyesen Pesten és Szentendrén, meg még sok helyen, de ez az év ilyen. Bánom is meg nem is, hogy alig mozdulok ki. Jó volna nemcsak képernyőn látni, hogy mit csinálnak a kollégák, barátok, de máskülönben jó itthon. Főleg most, hogy a győri Design Hét pótolja az űrt.

És nemcsak nekem. Egyszerűen hiánypótló. Pont.

Már nagyon kellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése