2017. július 6., csütörtök

Gipszek, betonok

Valami elképesztően gyönyörűnek tartottam mindig is a régi gipszformákat: a kopott felületet, a sárgás patinát, amit a sell-lakk ad, a tapintását, az egészen csontszerű szépséget. A fotó talán valamit visszaad ebből, a többi az enyém marad, önjutalmazó munka. :)

Időszerű most ezzel foglalkozni, dolgozunk nagyon a betonfigurákhoz szükséges új öntőformákon. Tudom, hogy keresitek, legkésőbb szeptemberre tervezem a stabil utánpótlás biztosítását, és ebben a szakmabeli barátok mellett a Palota-15 és a Segítő Vásárlás csapata is partnerem. Az van, hogy a megnövekedett igényeket már nem tudják kiszolgálni a régi öntőformák, az újakhoz viszont eddig nem használt anyagokkal és technikákkal kell kísérleteznem, ami viszont macerás es időigényes. (Cserébe viszont tapizhatom a kedvenc gipszformáimat, ugye... ;)


Szóval #workinprogress és #comingsoon , addig viszont a színes nyári kerámiáké a főszerep! Aki mégis betont szeretne, ezeken a helyeken találhat: Magma, Magma+, MONO art & design, Minima (Győr), Monokrom (Pécs)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése