2015. május 15., péntek

Május

Habár még csak május közepén járunk, mi a Misijánál már a nyárra (is) készülünk. Egy gyors áttekintés azért nem árthat, mert annyi minden van, hogy már nekem is puskáznom kell. Aki régebben követi itt az eseményeket, az tudhatja, hogy a titkos projekteknél csak a hírek kiszivárogtatást szeretem jobban, így nem bánom, belenézhettek a noteszembe.

(Meg anyukám is szólt, hogy ritkán posztolok mostanában, nincs mit lájkolnia.)

Júniusban kettő új figura premierje várható, de ha bejönnek a legújabb-legtitkosabb terveim, akkor négy. Itt a képen a plusz kettő, némileg álcázva, meg félkészen, de minden időben kiderül majd.


Kettő, csipkebokor vessző, Békéscsabán Nemzetközi Bábfesztivál lesz, és van közünk hozzá. (Ide kéne egy szmájli.) Az embléma sokat sejtető, "misijás" táltos-sziluett, és ez nem véletlen! Erről lesznek még hírek, én pedig időben szóltam ahhoz, hogy kapjatok még jegyet.


Végül pedig, facebookon már láthattátok, de itt is megmutatok néhány darabot a tavaszi Misija szériából. A craquele-türkiz máz most valami egészen csodaszépre sikerült, a közeli fotón az látszik, ahogy az anyagra jellemző pókhálószerű repedések tükröződnek a posztamens felületén.
A jó idő beköszöntével pedig teret is nyertem, már nemcsak az erkélyen dolgozhatom, hanem az ún. telken is, lásd még: sufni, kiskert, valamint némi eufemizmussal Sas-hegyi művésztelep. A kert tulajdonosa, Zsuzsa egy igazi mecénás, az ő jóvoltából nemcsak a területet használhatom, hanem mostantól a tavalyi képen látható "napfénytetőnél" sokkal menőbb sátor alatt tudok majd faragni! Írok majd onnan is, becs' szó! (És azt tudtátok, hogy a májusnak is van idusa? Pont ma.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése